Mijn man luistert niet naar mij!

May 11, 2017

Het was weer zo’n avond, veel te laat om überhaupt vragen te stellen. Het was zo’n onderwerp waar je eigenlijk niet eens een punt van zou moeten maken. Het werd zo’n vage discussie dat ik nu al niet meer weet waar het over ging. Het enige wat ik me er nog van herinner is dat dit zinnetje vaak terugkwam ‘Je luistert gewoon niet naar me! Je doet wel alsof je het hoort, maar wat heb ik nou eigenlijk gezegd?’ Hij kon uiteraard niet precies herhalen wat ik gezegd had (wie zou dat wel kunnen). Oja, ‘je vult het voor me in’ kwam ook met enige regelmaat terug.

 

Wat is dat toch met mannen. Heb je een zware dag met je kinderen gehad, wil je je frustratie delen en dan komt hij direct met een oplossing. Begrijp me goed, ik heb echt een geweldige man hoor! We passen precies bij elkaar en hij weet (uiteindelijk) heel goed met mij op één lijn te komen en geeft me dan wat ik nodig heb. Hoe kan het dan toch dat ik dat in zo’n discussie zomaar vergeet, volledig vervlogen. Hij is er niet voor mij, zal er dus ook nooit voor me zijn en heeft ook nog de meest bizarre oplossingen...

 

Soms heb ik in zo’n discussie de neiging te doen wat die vrouw deed uit dat ene verhaal. Een tijdje geleden circuleerde er een verhaal op internet van een brief die een man naar zijn vrouw stuurde. Deze vrouw, moeder van twee kinderen, was op een avond ineens verdwenen. Ze had haar spullen gepakt en toen haar man thuis kwam, moest hij alles alleen doen. Pas een dag of twee later kwam ze weer terug, nadat haar man haar een ode had geschreven voor hoe goed zij het allemaal deed. Hij ontdekte wat een moeder eigenlijk allemaal doet en prees haar daarom. Zo´n brief zou toch elke vrouw wel willen krijgen? De omstandigheden wens ik verder niemand toe hoor, dat het zo erg wordt dat dit de enige manier is waarop je tot je man kan doordringen! Dus al met al toch maar niet weglopen ;-) Maar wat dan wel? Wat heb ik dan nodig om niet gefrustreerd te zijn aan het eind van de dag en het gevoel te hebben vanzelfsprekend te zijn?

 

Een tijdje geleden wandelde ik met een vriendin en we spraken over opvoeden en hoe lastig dat soms is. De strijd die ik heb omdat het voor mij soms voelt als een extra verantwoordelijkheid, omdat ik er een opleiding voor heb gedaan. Ik zou toch moeten weten hoe je moet opvoeden. Maar tegelijk hangt het verwijt er ook, dat opvoeders van beroep, zelf de slechtste ouders zijn. Lekker is dat, knokken tegen de vooroordelen van mezelf en anderen. Tijdens dat gesprek hoorde die vriendin mijn twijfels aan en zei plotseling ‘Maar El, je bent een geweldige moeder!’ Later besefte ik me pas hoe veel me dat gedaan had. Zo’n kleine opmerking, maar zo hard nodig!! Zij zag me en gaf wat ik nodig had, zonder dat ik zelf wist dat het dat was wat ik nodig had.

 

De discussie met mijn man eindigde ’s avonds laat na een tussenpose, met een gesprek over het gesprek. We spraken over wat we nou eigenlijk ervoeren tijdens het gesprek en hoe we het liever hadden gezien. Ik vertelde dat ik geen oplossingen wilde, maar gewoon even gezien wil worden. Hij hoeft alleen maar te luisteren, af en toe door te vragen en that’s it. ‘Maar dat voelt zo gemakkelijk’ was zijn antwoord daarop. En zo makkelijk mag het zijn. Hij kan mij nooit geven wat ik nodig heb, als hij niet weet wat dat is. Door te praten over het gesprek werd juist dat duidelijk en kon hij het geven.

 

Dus moeders, vaders, wees er voor elkaar. Luister, vraag door, wees eerlijk over je gevoel. Zodat de ander kan geven wat je nodig hebt. En zeg elkaar ‘Je bent een geweldige moeder!’ ‘Je bent een geweldige vader!’ Want dat zijn we allemaal!

 

Liefs Ellen

 

PS: Voor alle mannen die iets speciaals willen doen voor moederdag, schrijf je eigen versie van dit verhaal:http://www.koffiepauze.net/2017/02/18/de-vrouw-liep-weg-van-huis-en-liet-twee-kinderen-achter-twee-dagen-later-kreeg-ze-deze-brief-van-haar-man-wow/

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Pinterest Icon
Voor elkaar, bij elkaar, met elkaar